Houbová omáčka se dvěma druhy paprik a srdcem

Recepty, Houby

Suroviny

větší mísa míchaných hub
1 menší vepřové srdce
1 cibule
1-2 hrsti krájené kapie ve sladkokyselém nálevu
1 zakysaná smetana
1 smetana 33%
trochu kmínu
trochu pepře
1 lžíci mleté červené papriky
sůl
1 lžíce hladké mouky
cca 500 ml vývaru ze srdce
kousek másla nebo oleje

Postup přípravy receptu

  1. Dáme si uvařit srdce do měkka, z poloviny vývaru uděláme polévku a druhou použijeme do omáčky, srdce nakrájíme na plátky.

  2. Čerstvé houby si nakrájíme na mírně velké kousky, cibuli nadrobno a rovnou jí dáme na máslo (olej) osmažit, přidáme houby, mletou papriku, kmín, pepř, osolíme, promícháme a zalijeme vývarem, necháme dusit, ke konci dušení ještě dáme sterilované kapie.

  3. Zakysanou i 30% smetanu smícháme dohromady, přidáme mouku, prošleháme a omáčku zalijeme, vaříme pak na mírné teplotě tak 10 minut až omáčka pěkně zhoustne. Nakonec dáme do omáčky nakrájené srdce na plátky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!