Orlovská halda

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

150 g kuřecích jater
150 g vepřové kýty
olej na smažení
Do vepřové kýty:
1 lžička chilli koření
sůl
pepř
1 lžíce olivového oleje
1/2 cibule
Do jater:
Pepř
později sůl
1/2 cibule
Na bramboráčky:
3 vetší brambory
majoránka
sůl
pepř
1 vajíčko
2 lžíce hladké mouky
4 stroužky česneku
celý kmín
olej na smažení
Tvrdý sýr na posypání

Postup přípravy receptu

  1. Játra očistíme a nakrájíme na menší kousky.

  2. Kýtu nakrájíme na proužky, osolíme, opepříme, přidáme olivový olej a čili koření. Necháme cca 2 hodiny odležet.

  3. Na pánev, kde budeme restovat játra dáme lžíci oleje a na půlměsíčky půl cibule. Mírně restujeme, přidáme játra, opepříme a restujeme do červena. Nakonec osolíme.

  4. Na pánev, kde budeme restovat vepřovou kýtu dáme lžíci oleje, půl cibule a nakonec maso. Zakápneme trochou vody a restujeme pod poklicí, až se voda zredukuje.

  5. Z těsta na bramboráčky usmažíme 3 menší placičky.

  6. Na talířek dáme první placičku, na ni játra.

  7. Přiklopíme druhou placičkou a na ni naložíme vepřové maso.

  8. Přikryjeme třetí placičkou, posypeme hrubě strouhaným sýrem. Celé jídlo obložíme zeleninou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!