Hornický guláš

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

250 g hovězí kližky
1 větší cibule
pažitka
1 lžička másla
100 g hub (i mražených)
červená paprika
4 stroužky česneku
1 zelená paprika
1 ostravská klobása nebo i jiná uzená klobása
2 rajčata
kmín
sůl
popřípadě hovězí vývar Vitana-(nemusí být)
olej nebo sádlo

Postup přípravy receptu

  1. Maso si nakrájíme na kostky a opečeme na dorůžova osmažené cibuli, přidáme nasekanou pažitku, houby, krátce osmahneme, poprášíme paprikou, přidáme česnek utřený se solí a zelenou papriku pokrájenou na nudličky. Podlejeme a dusíme do poloměkka. Nakonec přidáme nakrájenou klobásu, rajčata, sůl, kmín a dodusíme. Můžeme zjemnit 1 lžičkou másla.

  2. V ingrediencích jsem nenapsala hladkou mouku, protože v receptu není. Můžete, pokud chcete zahustit jednou lžící rozmíchanou v troše vody.

  3. Vhodná příloha je knedlík, rýže, popřípadě těstoviny.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!