Holandské koblížky

Recepty, Moučníky

Suroviny

250 g hladké mouky
2 žloutky
100 g rozinek
2,5 dl mléka
1 jablko
20 g droždí
1 lžička soli
olej na smažení
moučkový cukr
1 kostka cukru

Postup přípravy receptu

  1. Jablko oloupeme, zbavíme jadřince a nahrubo nastrouháme.

  2. Z vlažného mléka a 1 kostky cukru zaděláme kvásek.

  3. Mouku osolíme, smícháme ji s nastrouhaným jablkem a rozinkami.

  4. Přidáme žloutky a vzešlý kvásek. Vypracujeme vláčné těsto, které necháme cca 40 minut kynout.

  5. Z těsta lžící vykrajujeme kousky a ihned je smažíme. Ještě horké koblížky pocukrujeme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!