Hlívový chleba

Recepty, Domácí pekárna

Suroviny

150-200 ml vlažné vody
100 ml vlažného mléka
2 lžičky soli
1 lžička cukru
400 g hladké mouky
100 g celozrnné mouky
2 lžíce tymiánu
2 lžíce kmínu
2 lžíce sušené hlívy ústřičné
1 kostka droždí

Postup přípravy receptu

  1. Jak je psáno, tak po sobě dáme suroviny do pečící trouby, nastavíme na těsto.

  2. Pak vyndáme, prohněteme ještě ručně a těsto upravíme na veku, dáme do nádobí v kterém chceme péct, přikryjeme čistou utěrkou a necháme ještě 30 minut kynout (pekla jsem v menším pekáčku).

  3. Smícháme si trochu vody, oleje a octa a tím potírat chleba před i během pečení v troubě. (Chlebík je tak trochu pro Špagetku.)


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!