Hlíva s kapustou a klobásou

Recepty, Houby

Suroviny

300 g hlívy
1/2 menší hlávky kapusty
100 g pikantní klobásy (můžeme vynechat)
3 stroužky česneku
čerstvý tymián
olivový olej
čerstvě mletý pepř
sůl
petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Hlívu i kapustu očistíme a nakrájíme na proužky.

  2. V hlubší pánvi rozehřejeme 2 lžíce oleje, vložíme houby a kapustu, jemně pokrájený česnek a krátce orestujeme.

  3. Mírně vše podlijeme, osolíme, přidáme lístky tymiánu (nebo špetku sušeného) a podusíme doměkka. Před koncem přidáme nakrájenou klobásu a společně dovaříme.

  4. Dochutíme pepřem a na talířích posypeme petrželkou. Podáváme s vařeným bramborem nebo jen s pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!