Havířina

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

5 velkých brambor
2 vejce
10 dkg (cca) hrubé mouky- podle velikosti vajec
sůl
kmín
pepř
olivový olej
kousek másla
1 velká cibule
10 dkg slaniny oravské nebo anglické
1 okurka hadovka

Postup přípravy receptu

  1. Oloupané brambory dáme vařit, společně se solí a kmínem. Vody dáme hodně, aby se vešly noky. Soli o něco více. Těsto na noky připravíme z vajec a mouky. Pokud by bylo těsto moc suché, přidáme trošku vody nebo mléka. Trošku přisolíme.

  2. Brambory se vaří, těsto na noky je hotové, pustíme se do cibulovo slaninového přelivu. Cibuli nakrájíme na tenká čtvrtkolečka, slaninu na nudličky. Ty dáme smažit na pánev, pokud je slanina libovější, přidáme trochu oleje. Po chvíli přidáme cibulku a společně dosmažíme. Opepříme. Brambory jsou v poslední fázi vaření, začneme vkládat noky k bramborům. Tvoříme je lžičkou, namočenou ve studené vodě, nabíráme kousky těsta na velikost lžičky. Navaří se. Po 5 minutách vaření vypneme a a slijeme vodu.

  3. Smícháme brambory a noky se slaninovým přelivem a kouskem másla. Podáváme s okurkovým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy