Harlekýnky se šlehačkou

Recepty, Moučníky

Suroviny

KORPUS:
3 vejce
20 g kakaa
80 g krupicového cukru
80 g hladké mouky
NÁPLŇ:
400 ml smetany
1 balíček vanilkového cukru
50 g čokolády na vaření

Postup přípravy receptu

  1. Bílky vyšleháme s cukrem na pevný sníh. Za stálého šlehání přidáme žloutky a šleháme dalších 5 minut do husté pěny. Pak lehce vmícháme prosátou mouku a kakao. Těsto rozetřeme na plech na pečící papír.

  2. Pečeme v předehřáté troubě 10 minut při 200°C. Necháme vychladnout a poté vykrajujeme kolečka průměr cca 6 cm.

  3. Smetanu vyšleháme s vanilkovým cukrem na pevnou šlehačku a jednu třetinu ochutíme rozpuštěnou čokoládou.

  4. Bílou šlehačku nastříkáme polovinu koleček,která slepíme se zbylými kolečky. Ozdobíme podle fantazie tmavou a světlou šlehačkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!