Hanger steak s přelivem ze zeleného pepře

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

600 g hanger steaku (hovězí závěs neboli veverka)
rozmarýn naložený v
olivový olej
2-3 lžičky naloženého zeleného pepře
1-2 lžíce másla
150 ml smetany
mořská sůl

Postup přípravy receptu

  1. Maso naložíme do rozmarýnového oleje a necháme v chladu 24 hodin marinovat.

  2. Druhý den ho nakrájíme přes vlákno na stejné, 2-3 centimetry silné plátky. Necháme minimálně hodinu odstát při pokojové teplotě, aby maso na pánvi nedostalo příliš výrazný teplotní šok.

  3. Troubu předehřejeme na 150°C a dovnitř si dáme nahřát talíř. Rozpálíme vhodnou pánev (ne teflonovou) tak, až se z ní bude lehce kouřit, přidáme trochu oleje z marinády a jeden po druhém klademe plátky masa. S masem nehýbeme a po třech minutách, kdy už bude uvolněné od pánve, ho začínáme postupně obracet. Zprudka opečeme i druhou stranu (stejně jako první 3-4 minuty), vyndáme nahřátý talíř z trouby a opečené steaky na něj přeložíme. Ihned vložíme do trouby a necháme 5-7 minut dojít.

  4. Mezitím do pánve přidáme máslo, opečeme na něm kuličky naloženého pepře, které jsme předtím podrtili plochou stranou nože, a zalijeme smetanou. Přeliv necháme zhoustnout, osolíme a odstavíme.

  5. Maso vyndáme z trouby, osolíme jemně mletou mořskou solí a necháme na talířích odpočinout a rozležet, což trvá kolem pěti minut. Podáváme s pepřovou omáčkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!