Křehké řezy

Recepty, Moučníky

Suroviny

5 žloutků
5 bílků
100 g krystalového cukru
40 g holandského kakaa
1 kelímek mascarpone
cca 4 lžíce mléka
vanilkový cukr (podle chuti)
1 lžíce změklého másla

Postup přípravy receptu

  1. Žloutky vyšlehejte s cukrem na světlý krém. Bílky v jiné misce vyšlehejte na pevný sníh.

  2. Do žloutkové směsi vmíchejte kakao a opatrně zapracujte polovinu vyšlehaných bílků, pak zbylou polovinu. Rozehřejte troubu na 190 °C a plech vyložte pečicím papírem.

  3. Těsto rozetřete na připravený plech a pečte asi 8 minut. Vyjměte z trouby a nechte zchladnout.

  4. Máslo vyšlehejte s vanilkovým cukrem. Přidejte mascarpone, mléko a vyšlehejte do nadýchaného krému.

  5. Z korpusu sloupněte papír, rozpulte ho, na jednu polovinu natřete krém a druhou ho přiklopte.

  6. Těsto je na malý plech.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!