Hamburská vepřová kýta

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

1 kg vepřové kýty (já ale použila plec)
kyselé okurky
1 párek
3 mrkve
1/2 celeru
petržel
malá cibule
nové koření
celý pepř
bobkový list
sůl
100 g slaniny
smetana
citron
lžíce hladké mouky
1 lžička hořčice
cukr
olej
máslo

Postup přípravy receptu

  1. Maso prošpikujeme nakrájenými okurkami, částí slaniny a párkem. V kastrolu rozehřejeme trochu oleje a lžíci másla, přidáme kostičky zbylé slaniny a necháme chvíli opékat. Přidáme nakrájenou zeleninu, cibuli a všechno koření a smažíme asi 5 minut.

  2. Vložíme maso a zprudka ze všech stran opečeme. Podlijeme vodou, přikryjeme a dusíme. Měkké maso vyjmeme, rozmícháme mouku v trošce studené vody, přilijeme k omáčce a provaříme.

  3. Nakonec zjemníme smetanou, dochutíme citronem, cukrem, můžeme přidat lžičku hořčice. Omáčku rozmixujeme. Maso nakrájíme na plátky a servírujeme s omáčkou a houskovým knedlíkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!