Halušky s moravským uzeným a sýrovou omáčkou z balkánského sýra

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

2 sáčky halušek v prášku
voda
30 dkg moravského uzeného v celku
10-15 dkg špeku
20 dkg balkánského sýra
1 zakysaná smetana
1 šlehačka (sladká smetana)
kysané zelí ve skle nebo sáčku
cibule
sůl
muškátový květ

Postup přípravy receptu

  1. Halušky v prášku smícháme s vodou, vypracujeme těsto, které protlačujeme do vroucí vody, halušky jsou hotové,když vyplavají na povrch.

  2. Zelí podusíme do měkka, špek na kostičky vyškvaříme v hrnci do zlatova tak, aby byl křupavý, na pánev si dáme orestovat cibuli do zlatova a na ní přidáme orestovat moravské uzené na kostičky.

  3. Hotové halušky smícháme s vyškvařeným špekem i s vyškvařeným omastkem, dále přidáme podušené zelí,a orestované uzené moravské maso, přisolíme jen zlehka a dobře promícháme.

  4. Omáčku připravíme tak, že si dáme prohřát smetanu sladkou, poté přidáme na drobno nakrájený balkánský sýr, provaříme dokud se sýr nerozpustí, dále přidáme špetku muškátového květu a nakonec kelímek zakysané smetany a malinko přisolíme (každý dle své chuti,)

  5. Povaříme a poléváme s ní na talíři hotové halušky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!