Pečené krůtí stehno

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

570 g krůtího stehna
1 větší cibule
1 střední mrkev
1/2-1 lžička drceného kmínu
2 KL indické kari (vrchovaté)
mořská sůl s chilli a česnekem (Kotányi) dle chuti
1 zelené jablko (kyselé)
3 malé meruňky (zralé)
2 PL olivového oleje
2 PL worcestru
1 KL medu (vrchovatá)
1 KL hodně pálivé papriky (rovná)
1/4 l vody
Příloha:
vařené brambory ve slupce

Postup přípravy receptu

  1. Maso jsem rozdělila na 6 menších kousků, dala ho do keramického hrnce, na něj jsem dala nakrájenou cibuli, zalila olejem, posypala kmínem, promíchala a přiklopila keramickou poklicí. Hrnec jsem dala do vyhřáté trouby na 185°C.

  2. Poté jsem nakrájela jablko, meruňky se slupkou na centimetrové kostky, mrkev nakrájela na tenká kolečka a přidala je spolu do hrnce i s kořením kari, worcesterem, pálivou paprikou i medem, promíchala, přilila vodu, uzavřela poklicí a dala opět péct.

  3. Mezitím jsem umyla brambory se slupkou, zalila je vodou a dala vařit. Brambory se slupkou nesolím.

  4. Když bylo maso pěkně měkoučké, podávala jsem i s oloupanými bramborami.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!