Guláš uherského grófa

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

500 g hovězího masa
4 cibule
50 g slaniny
1 nožička čabajky
500 ml vývaru
1 lžíce sádla
100 ml bílého vína
1 kelímek zakysané smetany
1 lžíce másla
1 lžíce sladké mleté papriky
bobkový list
nové koření
špetka tymiánu
pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na kousky a dobře osušíme.

  2. Rozehřejeme sádlo a necháme na něm rozpustit kostičky slaniny.

  3. Přidáme jemně nakrájenou cibuli a osmahneme ji dožluta.

  4. Vsypeme na kolečka nakrájenou čabajku a restujeme ji, dokud nepustí tuk.

  5. Poté přidáme maso a opečeme ho ze všech stran dohněda. Zasypeme mletou paprikou, přidáme ostatní koření, dobře promícháme a zalijeme vývarem.

  6. Pod pokličkou dusíme doměkka a v závěru přilijeme víno, které omáčku dochutí.

  7. Můžeme zahustit lžící hladké mouky, rozmíchané v zakysané smetaně.

  8. Do hotového guláše vložíme kousek másla, necháme ho rozpustit (už nevaříme) a nakonec vmícháme zakysanou smetanu. Podle potřeby dosolíme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!