Grilované vepřové maso na pepři v omeletách

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

4 vepřové řízky z kýty
olej
pepř celý
sůl
40 g másla
2 lžíce kvalitního kečupu
4 vejce

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové maso odblaníme, po obvodech nařízneme na několika místech, jemně naklepeme, potřeme olejem, posypeme hrubě nadrceným pepřem a necháme v misce odležet 1-4 hodiny.

  2. Máslo necháme trochu změknout a promícháme s kečupem.

  3. Těsně před grilováním masa rozšleháme vejce se 4 lžícemi vody a se solí a na pánvi připravíme 4 omelety.

  4. Řízky osušíme, urovnáme do původního tvaru a výšky, potřeme olejem a vložíme na rozpálený gril potřený olejem. Grilujeme 3,5 -4 minuty, pak je obrátíme a opět potřeme olejem a opékáme stejnou dobu na druhé straně. Necháme ještě 2 minutky propéct.

  5. Vyndáme, položíme na omeletu, osolíme, potřeme připraveným máslem a konce omelety přehneme přes maso.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!