Tuňák s pečenou zeleninou

Recepty, Ryby

Suroviny

2 steaky z tuňáka
1 velký batát (sladká brambora)
6 malých brambor
1 mladá cuketa
1 menší lilek
4 šalotky
2 velké mrkve
hrst malých keříčkových rajčat
olivový olej
bylinková sůl
citronová šťáva
citronový pepř
kelímek husté zakysané smetany
pažitka

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu očistíme a nakrájíme na menší kousky. Lilek posolíme a necháme vypotit.

  2. Pekáček vyložíme pečícím papírem, rozložíme kousky batátu, brambor, šalotky a mrkve. Zakápneme olejem, osolíme bylinkovou solí, promícháme a dáme do trouby vyhřáté na 180°. Pečeme cca 15 minut. Lilek opláchneme, osušíme a společně s ostatní zbylou zeleninou přidáme do pekáčku a dopečeme společně doměkka. Zelenina by ale měla zůstat pevná. Ke konci zvýšíme teplotu na 200°. Dochutíme citronovým pepřem a je-li třeba opět bylinkovou solí. Teplota i čas pečení jsou pouze orientační.

  3. Porce tuňáka mírně zakápneme citronovou šťávou, osolíme a opečeme v pánvičce na trošce oleje. Opékáme rychle, abychom je nevysušili. V zakysané smetaně rozmícháme jemně krájenou pažitku a podáváme k pečené zelenině.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!