Grahamový špaldový kváskový chléb

Recepty, Domácí pekárna

Suroviny

200 g žitného kvásku (www.kvaskovychleb.cz)
150 ml vody
150 ml mléka
220 g pšeničné grahamové mouky
220 g pšeničné špaldové mouky
2 lžíce oleje
2 lžičky soli
1 lžíce kmínu
2 lžíce otrub
1 lžíce Solamylu
3 až 6 g kvasnic (podle kvality kvásku)
popřípadě 50-100 g libovolných semínek

Postup přípravy receptu

  1. Do pekárny vložíme nejprve tekuté (včetně kvásku) a poté sypké ingredience. Kvasnice navrch do důlku v mouce tak, aby nebyly v kontaktu se solí.

  2. Po signálu přidáme semínka.

  3. Pečeme na celozrnný program.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!