Grahamový chleba (100% celozrnný)

Recepty, Slané pečivo

Suroviny

Omládek:
100 g vody
necelá lžička sladěnky
125 g pšeničné grahamové mouky
10 g čerstvého droždí
Dále:
240 g vody
375 g pšeničné grahamové mouky
2 rovné lžičky soli
kmín

Postup přípravy receptu

  1. Umícháme omládek dohladka a necháme ho 45-60 minut kynout.

  2. K vykynutému omládku přidáme zbytek surovin a vymísíme těsto, které necháme vykynout - přibližně 45-60 minut.

  3. Vykynuté těsto na moukou posypaném vále propracujeme, sformujeme do bochníku a necháme vykynout v ošatce.

  4. Opatrně vykulíme na plech s pečící fólií, zastříkneme vodou a upečeme ve vyhřáté troubě (210-230°C/asi 45-50 minut).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!