Gnocchi zapečené s kuřecím masem

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

1 balení gnocchi (400 g)
2 kuřecí prsa nebo stehenní řízky
několik žampionů
pórek
kousek brokolice (nemusí být)
orientální koření
kari
sůl
pepř čtyř barev čerstvě mletý
2x smetana ke šlehání

Postup přípravy receptu

  1. Oloupeme a pokrájíma na čtvrtiny žampiony. Brokolici na malé řůžičky a spaříme horkou vodou, pórek opláchneme a pokrájíme na kolečka.

  2. Kuřecí maso pokrájíme na nudličky a opečeme na pánvi na troše oleje a okořeníme.

  3. Do zapékací mísy vložíme syrové gnocchi, přidáme opečené kuřecí maso, žampiony, pórek a brokolici. Osolíme, opepříme přidáme ještě trochu orientálního koření a kari. Zalijeme smetanami.

  4. Troubu předehřejeme na 200 °C (teplota je pouze orientační) a necháme péci zhruba 30 minut. Ochutnáme jeden gnocch a pokud je hotový můžeme podávat.

  5. Smetana se částečně vypeče a gnocchi musí být hotové.

  6. Před podáváním necháme chvilku odpočinout. Zdobíme petrželou nebo pažitkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!