Gnocchi s listovým špenátem

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

1 balení gnocchi
2 cibule
4 stroužky česneku
sušená rajčata naložená v oleji s kapary
kurkuma
mletý kmín
pepř, sůl
muškátový oříšek
smetana (použila jsem veggie sojovou)
listový špenát (větší miska - měla jsem domácí ze skleníku)
200 g žampionů
šunka (80-90%) dá se použít i anglická slanina
niva, gouda, eidam (libovolný sýr podle chuti)
olivový olej, máslo

Postup přípravy receptu

  1. Na olivovém oleji jsem orestovala cibuli, po zezlátnutí jsem přidala šunku nakrájenou najemno (cca 200 g) a osmažila. Poté jsem vhodila žampiony očištěné a nakrájené na tenké plátky a dále jsem dusila. Okořenila jsem veškerým kořením a solí. Potom jsem přidala kousek másla (cca 80 g) a nechala probublat.

  2. Sušená rajčata s kapary jsem vytáhla z oleje a pokrájela najemno. Přihodila jsem do pánve. Umytý špenát jsem nechala okapat, nakrájela ho na menší kousky a vhodila do pánve. Česnek oloupeme, prolisujeme do jídla. Jakmile se špenát trošku provaří, vlijeme smetanu. Mícháme. Sojová smetana je hustší. Poté jsem nakonec přidala nastrouhanou směs sýrů (dohromady cca 20-25 dkg) a nechala rozpustit.

  3. Gnocchi podle návodu uvaříme ve vodě (popř. zhotovíme vlastní), po vyplavání nahoru cedím a po okapání vhazuji přímo do omáčky. Promíchám a můžu servírovat.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!