Glazovaná dýně po vietnamsku

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

olej
3 stroužky česneku
1 lžíce cukru
4 cm čerstvého zázvoru
2 lžíce ústřicové omáčky nebo rybí omáčky
2 lžíce sojové omáčky
1/2 větší dýně hokkaidó, očištěné a nakrájené na kostičky
čerstvý koriandr

Postup přípravy receptu

  1. Na rozpáleném oleji krátce opečeme česnek nakrájený na tenké plátky. Přidáme lžíci cukru a necháme ho zkaramelizovat. Poté přidáme sojovou omáčku, rybí omáčku a na jemno nastrouhaný zázvor, promícháme a zasypeme na kostičky nakrájenou dýní.

  2. Důkladně promícháme, přiklopíme pokličkou a dusíme, než dýně změkne. V případě potřeby podlijeme velmi malým množstvím vody. Podáváme ozdobené čerstvým koriandrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!