Pomazánkové duo - s lososem a s vařenou mrkví

Recepty, Pomazánky

Suroviny

S pečeným lososem:
150 g pečeného lososa nebo grilovaného lososa zbaveného kůže
4 lžíce zakysané smetany
2 lžíce majonézy
bílý pepř
sůl
pomerančová šťáva
3 lžíce sterilovaného celeru v kyselém nálevu (ideální jsou nudličky)
1/2 pomeranče zbaveného kůry i bílé slupky
S vařenou mrkví, sýrem a česnekem:
200 g mrkve uvařené doměkka v osolené a mírně okyselené vodě
100 g taveného sýra se šunkou
1 vejce natvrdo (na jemno nastrouhané)
1 stroužek rozetřeného českého česneku
4 lžíce majonézy
2-3 lžíce zakysané smetany
2 lžičky koření Tandori masala
sůl podle chuti
citronová šťáva podle chuti

Postup přípravy receptu

  1. Lososová: Rybí maso vidličkou rozmělníme, přidáme nasekaný celer, zakysanou smetanu, majonézu, pepř, sůl a zamícháme. Dochutíme pomerančovou šťávou a podáváme na plátcích bagety tence pomazané máslem, dozdobíme plátky pomeranče a petrželkou.

  2. S mrkví: Mrkev na jemno nastrouháme a smícháme s ostatními surovinami. Podle potřeby dosolíme a zakápneme citronem. Podáváme se slanými crackery nebo na jednohubkách.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!