Ghanský salát s domácí majonézou

Recepty, Saláty

Suroviny

Salát:
2 červené cibule nakrájené na velmi tenké měsíčky
1 hlávka římského salátu
1 šálek konzervované kukuřice
2 rajčata, nakrájená na kolečka
2 natvrdo uvařená vejce
nakrájené na kolečka
ocet pro marinování
1 šálek konzervovaných fazolí
1/2 salátové okurky
1 konzerva sledě
tuňáka
lososa nebo jiné tučné ryby
1 šálek hrášku
2 brambory nebo sladké brambory nebo mrkev - oloupané, uvařené a na kostičky nakrájené
lze přidat i avokádo -nakrájené
Majonéza:
2 vejce
dijonská hořčice
sůl
pepř
citronová šťáva
olej dle potřeby

Postup přípravy receptu

  1. Červenou cibuli jsem marinoval v octu po dobu 30 minut.

  2. Okurku jsem překrojil podélně a nakrájel na půlkolečka.

  3. Salát překrojil na půl a potom na tenké proužky.

  4. Pečené fazole smíchal s rybou, přidal kukuřici, mrkev a hrášek lososa v jiné misce.

  5. Dejte obilí ve třetí misce.

  6. Připravil jsem si majonézu. Všechny suroviny jsem smíchal a ušlehal dohusta. Společně se zeleninou a vajíčky jsem vše ve velké míse promíchal. Část zeleniny a jedno vejce jsem si nechal na ozdobu. V chladničce jsem ponechal 1 hodinu a pak podával. Podávejte s oblíbeným pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!