Ghanský salát s domácí majonézou
Recepty, SalátySuroviny
- Salát:
- 2 červené cibule nakrájené na velmi tenké měsíčky
- 1 hlávka římského salátu
- 1 šálek konzervované kukuřice
- 2 rajčata, nakrájená na kolečka
- 2 natvrdo uvařená vejce
- nakrájené na kolečka
- ocet pro marinování
- 1 šálek konzervovaných fazolí
- 1/2 salátové okurky
- 1 konzerva sledě
- tuňáka
- lososa nebo jiné tučné ryby
- 1 šálek hrášku
- 2 brambory nebo sladké brambory nebo mrkev - oloupané, uvařené a na kostičky nakrájené
- lze přidat i avokádo -nakrájené
- Majonéza:
- 2 vejce
- dijonská hořčice
- sůl
- pepř
- citronová šťáva
- olej dle potřeby
Postup Ghanský salát s domácí majonézou
Postup přípravy receptu
-
Červenou cibuli jsem marinoval v octu po dobu 30 minut.
Okurku jsem překrojil podélně a nakrájel na půlkolečka.
Salát překrojil na půl a potom na tenké proužky.
Pečené fazole smíchal s rybou, přidal kukuřici, mrkev a hrášek lososa v jiné misce.
Dejte obilí ve třetí misce.
Připravil jsem si majonézu. Všechny suroviny jsem smíchal a ušlehal dohusta. Společně se zeleninou a vajíčky jsem vše ve velké míse promíchal. Část zeleniny a jedno vejce jsem si nechal na ozdobu. V chladničce jsem ponechal 1 hodinu a pak podával. Podávejte s oblíbeným pečivem.