Šuplikovy bulky

Recepty, Slané pečivo

Suroviny

2 hrnky hladké mouky
2 hrnky žitné chlebové mouky
1 vejce
2 ČL soli
vlažná voda dle potřeby (asi 2 dl)
1 středně velká cibule
2 stroužky česneku
10 dkg anglické slaniny
vejce na pomazání
kmín
hrubá sůl (podle chuti) na posypání

Postup přípravy receptu

  1. Z droždí, mléka a cukru připravíme kvásek.

  2. Cibuli i anglickou slaninu nakrájíme nadrobno. Do mísy dáme mouku, sůl, vejce, cibuli, anglickou slaninu a prolisovaný česnek. Přidáme kvásek, vlažnou vodu a vypracujeme hladké těsto (já použila robot). Necháme hodinu kynout.

  3. Po vykynutí tvoříme z těsta malé bulky, asi jako tenisové míčky.

  4. Na plechu je potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme hrubou solí, kmínem... podle chuti. Pečeme na 200 °C 10-15 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!