Frankfurtská polévka s bramborami

Recepty, Polévky

Suroviny

2 páry jemné párky
2 lžíce tuku nebo sádla
1 větší cibule
3 plné lžíce hl.mouky
sladká paprika mletá
2 kostky Masoxu nebo vývar
3 brambory
polévkové koření
petrželová nať

Postup přípravy receptu

  1. Na tuku osmahneme do růžova cibuli a zasypeme moukou a uděláme světlou zasmážku a do ní zamícháme papriku. Zalijeme vodou s Masoxem a provaříme.

  2. Potom polévku přecedíme přes cedník a opepříme. Brambory si nakrájíme na kostičky a uvaříme zvlášť v kastrůlku.

  3. Do přecezené polévky přidáme oloupané a nakrájené párky a necháme ještě povařit.

  4. Nakonec přidáme uvařené brambory a dochutíme pol.kořením a solí. Posypeme petrželovou natí.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!