Francouzské bagetové chlebíčky

Recepty, Předkrmy

Suroviny

1 větší francouzská bageta
1 kuřecí prsa
2 středně velké broskve
2 dcl kvalitního červeného vína
francouzský dresing
olej
sůl
drcený pepř
provensálské koření
případně špetku sušeného česneku

Postup přípravy receptu

  1. Bagetu nakrájíme šikmo na větší kolečka.

  2. Kuřecí prsa nakrájíme a rozklepeme na tenké medailonky. Osolíme přidáme trochu drceného pepře provensálské koření a česnek.

  3. Rychle restujeme na malém množství oleje na pánvi.

  4. Broskve nakrájíme na plátky a nejdříve na sucho z obou stran opečeme na pánvi, poté zalijeme červeným vínem a podusíme. Broskve by měly mít konzistenci podobnou houbám.

  5. Bagetky potřeme dle chuti francouzským dresingem, klademe kuřecí medailonky a nato broskve na víně. Můžeme dozdobit čerstvou bazalkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!