Formanské řízečky

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

4 malé řízky z vepřové kýty-nebo z jiné části, kterou máte rádi
1 větší cibule
několik střiků worcesteru
sterilované kapie
plnotučná hořčice dle potřeby a chuti
150 ml vývaru
kousek másla
olej
pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Řízečky mají být malé, vyšší, jen mírně naklepané a na 1 porci se dávají 2 řízečky. Po naklepání je osolíme, opepříme, potřeme z obou stran hořčicí a na horkém oleji na pánvi prudce opečeme z obou stran a řízečky vyndáme.

  2. Na výpeku osmažíme cibuli nadrobno nakrájenou, přidáme na zjemnění máslo, zasypeme malým množstvím mouky, necháme jí orestovat a pak zalijeme vývarem, dát worchester, kapii, dosolíme, dochutíme.

  3. Maso vrátíme a povaříme, aby bylo maso teplé. Při servírování dáme na talíř 2 řízečky a sosem/omáčkou přelijeme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!