Fofrovanec z Vysocka

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

8 brambor
1 vejce
hladká mouka
špetka drceného kmínu
sůl
majoránka
mletý pepř
1-2 stroužky česneku
sádlo na vymazání kastrolu
kousek špeku nebo uzeného bůčku
1-2 cibule

Postup přípravy receptu

  1. Na pánvi na drobně pokrájeném špeku (uzeném boku) osmažíme krájenou cibuli a necháme prochladnout.

  2. Ze všech ostatních surovin uděláme těsto jako na klasický bramborák a vmícháme do něj obsah pánvičky.

  3. Kovový kastrol vymažeme sádlem, urovnáme do něj bramborovou hmotu a upečeme v horké troubě dočervena. Hotové ještě horké nakrájíme a podáváme s kyselou okurkou nebo kysaným zelím.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!