Focaccia

Recepty, Slané pečivo

Suroviny

400 ml vlažné vody
1 káv.lžička medu
1/4 káv.lžičky soli
půl kostky droždí
660 g hladké mouky
4 lžíce olivového oleje
2 lžíce oleje na potření těsta
sušená rajčata
černé olivy
hrubá sůl
rozmarýn - nejlépe čerstvý, ale může být i sušený

Postup přípravy receptu

  1. Těsto zaděláme, necháme v pekárně vykynout, pak rozdělíme těsto na tři díly, na pomaštěné plechy roztáhneme dlaněmi do potřebné velikosti, posypeme hrubou solí, kterou prsty zatlačíme do těsta, také tam zatlačíme půlky černých oliv, kousky sušených nakládaných rajčat, povrch jemně posypeme čerstvým nebo i sušeným rozmarýnem, necháme na plechu znovu asi 20 minut kynout.

  2. Pečeme v předem vyhřáté troubě na 200 st.C asi 20 minut.

  3. Hned po upečení opět focacciu pokapeme olivovým olejem. Je výborná.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!