Florentinská kolečka

Recepty, Cukroví

Suroviny

Těsto:
300 g polohrubé mouky
1 lžička prášku do pečiva
100 g krupicového cukru
2 lžíce vanilkového cukru
2 vejce
150 g másla
Náplň:
50 g másla
100 g krupicového cukru
2 lžíce vanilkového cukru
125 ml smetany na šlehání (33%)
2 lžíce medu
100 g mandlí
100 g pekanových ořechů
50 g brusinek (sušených)

Postup přípravy receptu

  1. Těsto: Do mísy prosejte mouku s práškem do pečiva, přidejte oba cukry, vejce, máslo a utvořena hmotu. Těsto dejte odležet do chladu.

  2. Náplň: Máslo s oběma cukry a medem zahřívejte na pánvi tak dlouho, až je směs lehce nahnědlá. Přilijte smetanu ke šlehání a míchejte až do rozpuštění zkaramelizovaného cukru. Oříšky s brusinkami nasekejte na drobno a přidejte všechny ingredience. Za stálého míchání vařte tak dlouho, až se hmota spojí. Nechte vychladnout. Troubu předehřejte na 200 °C.

  3. Mezitím z těsta vyválejte plát asi 3 mm silný a vykrájejte kolečka. Pečte 6–8 minut, pak na předpečené cukroví rozdělte náplň a dopečte na 175 °C ještě 8–10 minut. Po vychladnutí můžete postříkat čokoládovou polevou nebo roztopit čokoládu ve vodní lázni.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!