Filety z lososa s čočkovým ragu

Recepty, Ryby

Suroviny

4 větší filety lososa nebo 8 malých
100 g čočky
50 g kořenové zeleniny
30 g cibule
4 stroužky česneku
20 ml kuřecího vývaru
1 citron
2 PL másla
1 KL mouky
1 PL cukru
2 větvičky tymiánu
sůl
černý pepř
ocet balsamiko
čerstvá máta na dochucení
olej

Postup přípravy receptu

  1. Čočkové ragů: Čočku namočíme cca na 2 hodiny před vařením. Cibuli a česnek nakrájíme najemno, koř. zeleninu na kostičky. V hlubší pánvy orestujeme cibuli s česnekem. Přidáme zeleninu a dál restujeme. Poté přidáme scezenou čočku a podlijeme vývarem. Čočku vaříme téměř do měkka a poté zahustíme jížkou. Provaříme cca 10 minut. Hotovou čočku dochutíme balsamikem, cukrem, solí, peprem, čerstvou citr. kůrou a nakonec přidáme nasekanou čerstvou mátu. Před podáváním přimíchame oříšek másla.

  2. Losos: lososa osolíme, opepříme. Stranu s kůží posypeme moukou a dáme opéci do rozpálenéhooleje na 3-4 minuty. Přidáme zbylý rozdrceny česnek a tymián. Filety opečeme krátce i z druhe strany. Pánev odstavíme a nechame jeste chviličku dopéct Před podáváním pokapeme lososa citr. štávou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!