Fenykl s jablky a bílým vínem

Recepty, Přílohy

Suroviny

1 větší hlíza fenyklu
1 velká cibule
2 červená jablka (mohou být jakákoliv, ale červená v pokrmu lépe vypadají:-))
1 lžíce másla
1 lžíce olivového oleje
1 lžička cukru
sůl
cca 100 ml bílého vína

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme, fenykl očistíme, rozpůlíme a vyřízneme tvrdý střed, jablka rozčtvrtíme a odstraníme jadřinec. Vše pokrájíme na měsíčky.

  2. Na pánvi rozehřejeme máslo společně s olejem, přidáme cibuli, po chvilce i fenykl a restujeme do sklovita. Poté přihodíme jablka, zasypeme lžičkou krupicového cukru a smažíme, dokud zelenina i jablka nezezlátnou.

  3. Zalijeme bílým vínem a společně necháme dusit až do téměř úplného vyvaření tekutiny. Osolíme, ochutnáme a pokud je fenykl ještě příliš tvrdý, přidáme malinko vína a doděláme. Zelenina však má být na skus, nikoliv rozdušená.

  4. Podáváme jako přílohu k masu (my jsme dnes měli s tmavou treskou na másle a citronovém pepři) nebo i jako lehké samostatné jídlo.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!