Fazolovo-pohanková polévka

Recepty, Polévky

Suroviny

120 g fazolí
80 g pohanky
30 g másla
1/2 cibule
1 mrkev
1 menší petržel
kousek celeru
2 brambory
zeleninový vývar
sůl
bílý pepř
polévkové koření - nemusí být
petrželka
pažitka

Postup přípravy receptu

  1. Fazole namočíme alespoň na 8 hodin do vody. Druhý den uvaříme do měkka, já vařila v tlakovém hrnci asi 20 min. Pohanku zalijeme dvojnásobným množstvím vody, přivedeme k varu, pak vypneme a necháme pod pokličkou dojít.

  2. Na rozehřátém másle (použila jsem přepuštěné) zpěníme drobně nakrájenou cibuli, pak vsypeme nastrouhanou zeleninu a chvíli restujeme. Zalijeme vývarem, přidáme na malé kousky nakrájené brambory, osolíme a vaříme až jsou brambory měkké.

  3. Nakonec přidáme pohanku, uvařené fazole a společně ještě provaříme.

  4. Polévku dosolíme, dokořeníme a přidáme zelené bylinky podle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!