Fazolová směs s pečenými brambůrkami

Recepty, Ostatní

Suroviny

Na pečené brambory v troubě:
cca 8-10 ks středně velkých brambor
2 lžičky grilovacího koření bez soli a glutamanu
2 lžičky směsi koření s medvědím česnekem
cca 50 ml olivového oleje
Na fazolovou směs:
1 větší plechovka (430 g) Bonduelle Mexicana
červené fazole s kukuřicí v chilli omáčce
10 cherry rajčátek
1/2 červené papriky
1 chilli paprička
5 plátků šunky Zvonařka (96% masa)
2 lžíce olivového oleje

Postup přípravy receptu

  1. Brambory omyjeme (neloupeme, pokud mají pěknou slupku), nakrájíme na čtvrtky a v míse promícháme s kořením a olivovým olejem. Dáme na plech s pečícím papírem a pečeme cca 25-30 minut ve troubě vyhřáté na 200 stupňů Celsia.

  2. Na pánvičku dáme rozpálit olivový olej, na kterém orestujeme pokrájené plátky šunky, přidáme půlky cherry rajčátek, papriku pokrájenou na kostky a chilli papričku na menší kostičky. Cca po 5 minutách přidáme plechovku fazolí s kukuřicí v chilli omáčce. Dáme prohřívat na dalších cca 5 minut.

  3. Směs servírujeme společně s pečenými brambůrkami z trouby, ale mám vyzkoušeno třeba i s rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!