Fazolová směs s pečenými brambůrkami
Recepty, OstatníSuroviny
- Na pečené brambory v troubě:
- cca 8-10 ks středně velkých brambor
- 2 lžičky grilovacího koření bez soli a glutamanu
- 2 lžičky směsi koření s medvědím česnekem
- cca 50 ml olivového oleje
- Na fazolovou směs:
- 1 větší plechovka (430 g) Bonduelle Mexicana
- červené fazole s kukuřicí v chilli omáčce
- 10 cherry rajčátek
- 1/2 červené papriky
- 1 chilli paprička
- 5 plátků šunky Zvonařka (96% masa)
- 2 lžíce olivového oleje
Postup Fazolová směs s pečenými brambůrkami
Postup přípravy receptu
-
Brambory omyjeme (neloupeme, pokud mají pěknou slupku), nakrájíme na čtvrtky a v míse promícháme s kořením a olivovým olejem. Dáme na plech s pečícím papírem a pečeme cca 25-30 minut ve troubě vyhřáté na 200 stupňů Celsia.
Na pánvičku dáme rozpálit olivový olej, na kterém orestujeme pokrájené plátky šunky, přidáme půlky cherry rajčátek, papriku pokrájenou na kostky a chilli papričku na menší kostičky. Cca po 5 minutách přidáme plechovku fazolí s kukuřicí v chilli omáčce. Dáme prohřívat na dalších cca 5 minut.
Směs servírujeme společně s pečenými brambůrkami z trouby, ale mám vyzkoušeno třeba i s rýží.