Falafel - jak ho dělám já

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

250 g cizrny = cícer v suchém stavu
1 menší cibule
4 stroužky česneku
pepř
římský kmín
trochu chilli
petrželová nať
cca 2 PL strouhanky na zahuštění
asi 1/4 KL sody bicarbona
olej na smažení
(patří tam i nať z koriandru, já ji nepoužívám)

Postup přípravy receptu

  1. Cícer preberieme, umyjeme a necháme stáť 24 hodín.

  2. Potom zlejeme vodu, rozmixujeme, pridáme troch vody - máme hustú kašovitú konzistenciu.

  3. Pridáme cibuľu, tiež rozmixujeme.

  4. Vmiešame pretlačený cesnak, soľ, rímsky kmín (opatrne, je výrazný), posekanú petržlenovú vňať, sódu, chili.

  5. Zahustíme strúhankou, necháme odstáť cca 2 hodiny.

  6. Potom formujeme guličky - Arabi tak robia (prípadne placičky-ja) a smažíme na oleji. Necháme odsať prebytočný olej na papierovej utierke.

  7. Konzumujeme napr. v pita chlebe so zeleninou. U nás dnes s cesnakovým jogurtovým dipom, paradajkami, uhorkou a pita chlebom.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!