Plecko ve slaninkové omáčce
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 1/2 kg vepřového plecka
- 10 dkg pikantní slaniny delikates
- 2 střední cibule
- plnotučná hořčice
- pepř
- sůl
- kostka extra silného bujonu
- olej
- 1 PL hladké mouky
- 1 pokrájená kyselá okurka
Postup Plecko ve slaninkové omáčce
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájet na pěkné plátky. Proklepnout paličkou, osolit, opepřit a po jedné straně potřít hořčicí.
Cibule pokrájíme na jemno a rozdělíme na dvě hromádky. Slaninu také rozdělit. Jednu půlku pokrájíme na drobné kostičky a druhou na proužky.
Rozpálíme olej v hrnci a maso osmažíme nejdřív stranou bez hořčice a pak potřenou stranou. Osmahlé maso vyjmeme a na výpeku orestujeme polovinu cibule a slaninu na drobno. Přihodíme maso, osolíme, opepříme, zalijeme tak, aby vykukovalo a dusíme doměkka.
Změklé maso vyjmeme, vzniklou šťávu rozmixujeme a přihodíme bujon. Mezitím si bokem osmahneme zbytek slaniny s cibulí a přidáme ke vzniklé omáčce.
Na závěr rozmícháme lžíci hladké mouky v troše vody a vmícháme do omáčky. Necháme provařit cca 20 min. Do hotové omáčky vrátíme maso a vmícháme pro chuť pokrájenou okurku a necháme chvilku probublat. Podávala jsem s indiánskou rýží made in Kaufland;-)