Plecko ve slaninkové omáčce

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

1/2 kg vepřového plecka
10 dkg pikantní slaniny delikates
2 střední cibule
plnotučná hořčice
pepř
sůl
kostka extra silného bujonu
olej
1 PL hladké mouky
1 pokrájená kyselá okurka

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájet na pěkné plátky. Proklepnout paličkou, osolit, opepřit a po jedné straně potřít hořčicí.

  2. Cibule pokrájíme na jemno a rozdělíme na dvě hromádky. Slaninu také rozdělit. Jednu půlku pokrájíme na drobné kostičky a druhou na proužky.

  3. Rozpálíme olej v hrnci a maso osmažíme nejdřív stranou bez hořčice a pak potřenou stranou. Osmahlé maso vyjmeme a na výpeku orestujeme polovinu cibule a slaninu na drobno. Přihodíme maso, osolíme, opepříme, zalijeme tak, aby vykukovalo a dusíme doměkka.

  4. Změklé maso vyjmeme, vzniklou šťávu rozmixujeme a přihodíme bujon. Mezitím si bokem osmahneme zbytek slaniny s cibulí a přidáme ke vzniklé omáčce.

  5. Na závěr rozmícháme lžíci hladké mouky v troše vody a vmícháme do omáčky. Necháme provařit cca 20 min. Do hotové omáčky vrátíme maso a vmícháme pro chuť pokrájenou okurku a necháme chvilku probublat. Podávala jsem s indiánskou rýží made in Kaufland;-)


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!