Extra nadýchaná bábovka s rybízem

Recepty, Moučníky

Suroviny

5 vajec
125 g polohrubé mouky
125 g celozrnné mouky (místo ní lze použít pouze 250 g polohrubé mouky)
250 g cukru moučka
vanilkový cukr
100 ml mléka
100 ml oleje
prášek do pečiva
2 lžičky kakaa
rybíz (2 hrsti)
máslo
strouhanka

Postup přípravy receptu

  1. Oddělíme si bílky a žloutky.

  2. Žloutky vyšleháme s cukrem moučka, vanil.cukrem a mlékem. Přidáme mouky, prášek do pečiva a olej. Pořádně ušleháme.

  3. Bílky si vyšleháme se špetkou soli a poté je už pouze vařečkou nebo metličkou zamícháme se žloutkovým těstem.

  4. Přidáme kuličky rybízu - já jsem dala asi 2 hrsti a opatrně vmícháme do těsta.

  5. Nyní si odlijeme asi 1/3 těsta a přidáme 2 lžičky kakaa - opatrně promícháme.

  6. Formu na bábovku si vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Nalijeme 1/2 bílého těsta, poté kakaové těsto a nakonec druhou polovinu bílého těsta.

  7. Pečeme v předehřáté troubě na 180°C asi 45 minut. Kontrolujeme špejlí. Hotovou bábovku můžeme posypat cukrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!