Dýňové kousky z remosky

Recepty, Slané pečivo

Suroviny

Na omládek:
60 g (ml) vody
1/2 lžičky sladěnky nebo sladovitu
8 g droždí
80 g hladké mouky
Dále:
50 g (ml) vody
70 g strouhaných vařených brambor
3 lžíce oleje
2-3 lžíce dýňových semínek
1 a 1/4 lžičky soli
170-180 g pšeničné chlebové mouky
kdo má rád, přidá i drcený kmín

Postup přípravy receptu

  1. Toto těsto jsem dělala robotem, na pekárnu je ho málo.

  2. Suroviny na omládek dobře smícháme a v zakryté misce necháme asi 45 minut kynout.

  3. Pak přidáme zbytek surovin, vymísíme těsto a necháme ho nakynout.

  4. Propracujeme, rozválíme na velikost remosky, kterou jsme předem vymastili nebo vyložili pečícím papírem a vložíme dovnitř.

  5. Obracečkou, omočenou v oleji, koláč rozkrájíme na díly, mezery opět potřeme olejem a necháme tak nakynout.

  6. Můžeme potřít vejcem, pospat dalšími dýňovými jádry a upečeme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!