Dýňové kari s cizrnou

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

1 PL olivového oleje
1/2 ČL kari koření
1/2 ČL garam masaly
1/2 ČL sladké papriky
1/2 ČL kurkumy
1 červená cibule
400 g očištěné a oloupané máslové dýně
250 g cizrny
6 PL rajčatového pyré
sůl
100 g kozího sýru

Postup přípravy receptu

  1. Cizrnu předem namočíme do studené vody a uvaříme do měkka. Pokud požíváte sterilovanou cizrnu, slijte ji.

  2. Cibuli očistíme a nakrájíme na půlkolečka. Dýni oloupeme a nakrájíme na hranolky.

  3. Ve větší pánvi zahřejeme olej a orestujeme na něm cibuli, až zesklovatí. Přidáme koření a asi 30 vteřin restujeme.

  4. Přidáme pokrájenou dýni, ztlumíme plamen a restujeme další asi 2 minuty. Nasypeme uvařenou cizrnu, přidáme protlak, osolíme, podlijeme horkou vodou a dusíme do měkka asi 10 minut. V případě potřeby podlijeme vodou.

  5. Když je dýně měkká, odstavíme a dochutíme.

  6. Kari servírujeme posypané rozdrobeným kozím sýrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!