Americké brambory pečené v tatarce

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

600-700 g brambor
2 lžíce tatarské omáčky
lžička uzené papriky
sůl
olej

Postup přípravy receptu

  1. Brambory i se slupkou pořádně omyjeme a nakrájíme na měsíčky. Necháme 10-15 minut namočené ve studené vodě. Tatarku smícháme s paprikou, lžíci oleje a špetkou soli. Plech s pečícím papírem potřeme olejem.

  2. Brambory osušíme a zamícháme s připravenou tatarkou. Rozložíme je na plech a pečeme ve vyhřáté troubě 35-40 minut, do zlaté barvy. Podle potřeby otáčíme. Hotové podle chuti dosolíme. Mohou se posypat bylinkami - libečkem nebo petrželkou, popř. i sýrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!