Dutonožky v paprikové panádě

Recepty, Houby

Suroviny

hřiby dutonohé (dutonožky)
sůl
hladká mouka
vejce
trochu mléka
papriková pasta (např. Saba od Hamé - viz. foto č. 3)
strouhanka
olej nebo sádlo na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Houbám odstraníme nožky a klobouky opatrně očistíme papírovou utěrkou (nemyjeme, aby nenasákly vodou.

  2. Vejce rozšleháme s trochu mléka a přidáme do nich paprikovou pastu (podle chuti, já jsem dala na jedno vejce asi 3PL).

  3. Kloboučky obalíme v hladké mouce, potě vykoupeme v paprikovo-vaječné směsi a obalíme ve strouhance.

  4. Hned smažíme v rozpáleném tuku a podáváme horké nejlépe s bramborovou kaší, ale výtečné jsou i zastudena, s chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!