Dušený králík na houbách a pórku

Recepty, Jiné maso

Suroviny

Zadní nohy a hřbet z králíka
100 g anglické slaniny
250 g nakrájených hub - nejlépe směs
1 velký pórek - použijeme jen bílou část
vývar
1 - 2 lžíce sádla
sůl
pepř
drcený kmín
1 lžíce hladké mouky
voda

Postup přípravy receptu

  1. Králíka částečně vykostíme a nakrájíme na menší kousky, osolíme a opečeme na sádle.

  2. Maso vyndáme a ve výpeku osmahneme drobně nakrájenou slaninu, pak vložíme houby, opepříme, přidáme kmín, vrátíme maso, podlijeme vývarem a dusíme téměř do měkka (můžeme buď v tlakovém hrnci, nebo v troubě).

  3. Nakonec přidáme nakrájený pórek a dodusíme.

  4. Vyndáme maso a omáčku zahustíme moukou, kterou jsme rozmíchali v trošce vody a ještě provaříme. Podáváme s přílohou podle chuti, nám k tomu nejvíce chutnají bramborové knedlíky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!