Beruškový dort s jahodami

Recepty, Dorty

Suroviny

Těsto:
9 vajec
360 g cukru krupice
špetka soli
360 g hladké mouky
9 lžic oleje
Náplň:
jahodová marmeláda+jahodový krém
Na ozdobu:
šlehačka+ztužovač+barva +jahody
na puntíky čokoládové kousky
hlavička je potažená potahovací hmotou

Postup přípravy receptu

  1. Vyšlehat bílky s cukrem a špetkou soli.

  2. V robotu střídavě přidávat olej a žloutky.

  3. Nakonec vmíchat metličkou prosátou mouku.

  4. Dát do vymazané formy (já pekla ve skleněných miskách) na 180°C cca hodinu. Nechat vystydnout a až pak vyklopit.

  5. Po vystydnutí korpus rozřezat na pláty, namazat marmeládou a na to dát krém. Vše nazpátek složit, potřít troškou krému zvrchu a dát chladit.

  6. Poté pomazat obarvenou šlehačkou se ztužovačem, udělat puntíky z čokolády a nakonec dát jahody. Hlavičku potáhneme obarvenou potahovací hmotou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!