Dušený kapr na červeném víně

Recepty, Ryby

Suroviny

500 g kapra
60 g másla
1 cibule
1- 2 stroužky česneku
0,2 l červeného vína
1 pol. lžíce hladké mouky
1 pol. lžíce rajčatového protlaku
cukr
mletý pepř
sůl
šťávu z 1/2 citronu

Postup přípravy receptu

  1. Porce kapra zbavíme páteře a žeber. Filety prořízneme co 2-3 mm až ke kůži. Ucítíme křupnutí, to se přeruší drobné kostičky ypsilonky, které pak nevadí při konzumaci. Touto úpravou získáme rybí porce bez kostí.

  2. Porce kapra osolíme, opepříme a potřeme rozdrceným česnekem a necháme odležet. Na másle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, vložíme odležené porce kapra, podlijeme červeným vínem a pod pokličkou dusíme cca 7 minut. Pak porce obrátíme a dusíme z druhé strany porcí dalších cca 7 minut.

  3. Během dušení podle potřeby podléváme vínem. Porce kapra vyjmeme, vydušenou šťávu zaprášíme hladkou moukou, osmahneme, podlijeme zbylým vínem, povaříme.

  4. Přidáme rajčatový protlak, podle chuti cukr a citronovou šťávu, prohřejeme a hotovou omáčkou přelijeme porce kapra na talíři. Podáváme s rýží nebo bramborem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!