Kuře se zeleninou a vrtulemi v jednom pekáči

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

3 kuřecí stehna
1 velká cibule
200 g hlívy
2 rajčata
2 řapíky celeru
2 papriky
1-2 stroužky česneku
cca 2 cm plátek másla
1 lžička papriky
1/2 lžičky mletého kmínu
sůl
pepř
libeček
----
hrnek těstovinových vrtulí (kvalitních)
cca 1,5 hrnku vývaru

Postup přípravy receptu

  1. Omytá stehna nasolíme. Máslo rozpustíme a do vlahého přimícháme papriku, utřený česnek, kmín a pepř. Směs vetřeme do kuřecích stehen a necháme půl hodinky odpočinout při pokojové teplotě.

  2. Mezitím nakrájíme zeleninu a hlívu na kousky. Do většího pekáče dáme zeleninu kromě rajčat a ni položíme maso. Zalijeme cca 1/2 hrnkem vývaru a pečeme přikryté v předehřáté troubě na 200 stupňů cca 30-35 minut.

  3. Poté vytáhneme maso z pekáče a vmícháme vrtule. Zalijeme asi 3/4 hrnku horkého vývaru, zamícháme, dáme rajčata a vrátíme maso. Vývaru dáme raději méně a budeme podle potřeby dolévat. Možná to bude stačit, podle zeleniny, jak pustí šťávu.

  4. Pekáč přikryjeme a dáme na asi 10 minut do trouby. Poté odkryjeme, promícháme a dopečeme dalších asi 10 minut na barvu a do měkka. Občas zkontrolujeme a lehce promícháme. A teď už můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!