Dušený hovězí pupek na mrkvi

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

0,5 kg hovězí pupek
10 dkg sádla
cibule
10 malých mrkví
pórek
pepř
sůl
Harissa
jarní cibulka
2 velké lžíce Dijonské hořčice
2 lžíce hladké mouky
0,5 litru bujónu nebo vývaru
Na kaši:
brambory
5 dkg másla
mléko

Postup přípravy receptu

  1. Hovězí pupek naklepeme z obou stran, osolíme, opepříme.

  2. Cibuli oloupeme a nakrájíme na menší kousky, rozpálíme si v tlakovém hrnci sádlo, přidáme cibuli, restujeme až zhnědne.

  3. Pak přidáme maso a necháme osmahnout. Podlijeme vývarem.

  4. Přidáme překrájených 10 malých mrkví, pár koleček pórku, dvě jarní cibulky, přidáme hořčici (nejlépe dijonskou) a přidáme harissu nebo sladkou papriku.

  5. Dusíme, až je maso měkké, pak zahustíme. V hrníčku si rozmícháme hladkou mouku s vodou a za stálého míchání vlijeme do omáčky, povaříme, dokud nezhoustne. Podáváme s bramborovou kaší.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!