Dušené hovězí kostky

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

700 g hovězího masa: plec, kližka, krk, pupek...
100 g uzeného špeku
200 g cibule
1 menší palice česneku
sůl dle chuti
pepř mletý dle chuti
půl lžičky drceného kmínu
1 lžička mletého zázvoru
vývar dle potřeby

Postup přípravy receptu

  1. Drobně pokrájený špek dáme do hrnce, přisypeme na kostičky pokrájenou cibuli a smažíme dozlatova. Během smažení maso pokrájíme na větší kostky, dochutíme solí, pepřem, kmínem a zázvorem.

  2. K osmažené cibuli přidáme připravené hovězí kostky, necháme je zatáhnout a přisypeme nasekaný česnek, který necháme rozvonět. Přilijeme cca 2 dl vývaru, zaklopíme a na mírném ohni dusíme za občasného promíchání a podlití dle potřeby doměkka.

  3. Ke konci dušení už moc vývaru nepřiléváme, abychom nemuseli sos zahušťovat.

  4. Podáváme s noky, brambory, bramborovým knedlíkem a přidat můžeme k příloze i dušený špenát.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!