Dušená vepřová krkovička s fazolovými lusky a oranžovou paprikou

Recepty, Pro začátečníky

Suroviny

300 g vepřová plec
1 ks oranžová paprika
200 g fazolové lusky
1/2 KL restované cibulky
1 KL sádla
sůl
pepř
špetka drceného kmínu
1/2 kostky zeleninového bujónu
špetka hotové světlé jíšky

Postup přípravy receptu

  1. V tlakovém hrnci rozpustíme sádlo a dáme orestovat kostičky masa se solí, pepřem a bujónem. Přidáme hotovou cibuli a hned zalijeme vodou a dusíme v tlakáči asi 20 minut.

  2. Po otevření maso vyndáme stranou a na výpeku podusíme napřed fazolky a poté papriku, obojí na skus. Vrátíme zpět maso, promícháme, případně přidáme vodu nebo vývar a lehce zahustíme.

  3. Můžeme zakápnout polévkovým kořením Maggi.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!