Dršťky na smetaně

Recepty, Pokrmy z vnitřností

Suroviny

600 g předvařených drštěk
200-250 g kořenové zeleniny
1 cibule
80 g uzené slaniny + lžička sádla
2 lžíce hladké mouky
1 lžíce mleté papriky
cca 500 ml vývaru (hovězí)
100 g zakysané smetany
2 bobkové listy
4 kuličky nového koření
sůl
pepř
špetka cukru

Postup přípravy receptu

  1. Nakrájíme slaninu a cibuli nadrobno. Zeleninu nastrouháme najemno. Vyškvaříme špek s kouskem sádla a přidáme cibuli. Až zesklovatí, přisypeme zeleninu a chvíli restujeme.

  2. Vmícháme papriku a mouku. Po chvíli zalijeme vývarem a přidáme koření. Vaříme cca15 minut a přidáme dršťky. Společně vaříme asi 10 minut.

  3. Odebereme trochu omáčky a smícháme ji se smetanou. Smetanu vmícháme do omáčky a už vaříme jen krátce. Omáčku dochutíme a podáváme s knedlíky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!