Dršťky na paprice

Recepty, Pokrmy z vnitřností

Suroviny

1 kg předvařených drštěk
3 rajčata - nakrájená na kostky
1 zelená paprika - nakrájená na kostky
2 cibule - nakrájená na kostky
6 nasekaných stroužků česneku
800 ml horké vody
olej nebo vepřové sádlo na smažení zeleniny
Koření:
cca 1/4 kávové lžičky černého mletého pepře
1 kávová lžička soli
1 kávová lžička Vegety
1/4 kávové lžičky celého (mletého) kmínu
1 polévková lžíce červené mleté papriky ​​
koření Maďarský guláš (dle vaší chuti)
pálivá gulášová pasta, pouze minimum (dle vaší chuti)
1 kávová lžička červené mleté papriky a majoránka na konec vaření

Postup přípravy receptu

  1. Dršťky umyjeme.

  2. Cibuli i nasekaný česnek osmažíme.

  3. K cibuli přidáme mletou papriku a stáhneme ji ze sporáku, aby nezhořkla.

  4. K cibuli přidáme nakrájená rajčata a papriku. Zeleninu krátce osmahneme.

  5. K osmažené zelenině přidáme předvařené dršťky a kromě kávové lžičky mleté ​​papriky a majoránky, přidáme ostatní koření a přísady. Jídlo podlijeme 800 ml horké vody a vaříme zhruba 1 hodinu.

  6. Když je jídlo uvařené, přidáme k němu majoránku, kterou mezi dlaněmi rozdrobíme a přidáme ještě 1 kávovou lžičku mleté ​​červené papriky.

  7. Jídlo ochutnáme a dochutíme, je-li třeba, podle naší chuti a přílohu k němu zvolte sami. Můžou to být vařené brambory, kynuté knedlíky na páře i když já nejraději s chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!